Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@18:25:20 GMT

قصه تلخ کنکور

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۰۸۱۹۰

از همان نخستین روز برگزاری کنکور ۱۴۰۱ یعنی رقابت داوطلبان گروه آزمایشی هنر، سوالات در کانال‌های تلگرامی منتشر شد و حتی رئیس سازمان سنجش با اعتراف ضمنی، ضعیف‌تر بودن کنترل‌ها در روز برگزاری این آزمون را پذیرفت و گفت: ساعت ۱۲.۳۰، عکس از یک صفحه دفترچه منتشر شد!

ایران اکونومیست، اما در روز‌های بعد به ویژه در روز آزمون گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم تجربی، انتشار سؤالات در گروه‌های تلگرامی ابعاد گسترده‌تری یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتشار سؤالات گروه ریاضی ساعت ۹ صبح و سوالات گروه تجربی حوالی ۱۰ صبح، حواشی جدی‌تر کنکور ۱۴۰۱ بود از سوی دیگر سازمان سنجش در اقدامی عجیب قبل از پایان آزمون گروه تجربی دفترچه سوالات عمومی و اختصاصی شماره دو را در سایت خود بارگذاری کرد.

طبق بررسی‌ در فضاهای مجازی همچون توئیتر و تلگرام برخی بر این ادعا بودند که طی یک ماه آخر سوالات را با مبلغی معادل پنج میلیون تومان خریداری کردند و برای خرید ابزاری که با محیط خارج ارتباط بگیرند همچون هندزفری نامرئی پاک‌کنی چیزی حدود سه میلیون و 400 هزار تومان هزینه کرده‌اند و همچنین با دستمزد فردی که پاسخ‌ها را از بیرون سالن آزمون برای داوطلب بخواند در مجموع چیزی حدود هشت میلیون تومان هزینه قبولی در کنکور سراسری را برآورد کرده‌اند که گفته می‌شود این مبلغ کمترین میزان بوده است. این در حالی است که به گفته برخی از داوطلبان در یکی از کانال‌های تلقب یک هزار و 600  نفر عضو حضور داشتند و اگر نیمی از این افراد موفق شده باشند یعنی حق 800 نفر در آزمون سراسری پایمال شده است.

رئیس سازمان سنجش با پذیرش انتشار سؤالات گروه آزمایشی علوم ریاضی و تجربی در فضای مجازی گفت: «روز برگزاری آزمون گروه علوم ریاضی به کمک دستگاه‌های آشکارساز ۷۰ مورد تخلف در سر جلسه امتحان پیدا کردیم همچنین بیش از ۴۵۰ داوطلب متخلف در آزمون گروه علوم تجربی که ابزار الکترونیک به همراه داشتند شناسایی و برای آن‌ها پرونده تشکیل شده است.»

تمام این اتفاقات در شرایطی رخ داده که سازمان سنجش مدت‌ها قبل از برگزاری کنکور ۱۴۰۱، از قطع اینترنت حوزه‌های برگزاری آزمون و کمک شرکت‌های دانش‌بنیان برای ارائه دستگاهی به منظور کشف هرگونه ابزار الکترونیک در حوزه‌های آزمون خبر داد.

در شرایط اقتصادی و سیاسی کشور خانواده‌ها و دانش‌آموزان و پشت کنکوری‌ها کنکور را تنها راه نجات فرزندان و خود می‌دانند چرا که برخی بر این باور هستند که با قبولی در یک رشته خوب در یک دانشگاه تراز اول می‌توانند برای مهاجرت تحصیلی که یکی از آسان‌ترین روش‌های مهاجرت است، اقدام کنند و برخی دیگر در صدد این هستند تا با قبولی در رشته‌هایی همچون پزشکی آینده شغلی خود را تضمین کنند. با این وجود کنکور برای فارغ‌التحصیلان دبیرستان تنها مسیر ادامه زندگی به حساب می‌آید و عملا سایر راه‌ها برای خانواده‌ها و جوانان شناخته شده نیست.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در سایر کشورهای اروپایی و ایالت متحده امریکا فقط 10 درصد افراد وارد دانشگاه می‌شوند و آن نیز اشخاصی هستند که با هدف علم‌آموزی و کسب دانش وارد یک محیط آموزشی می‌شوند و سایر افراد به دنبال علایق و استعدادهای خود می‌روند و صرفا آینده شغلی و فرار از شرایط موجود کشور تنها دلیل ورود به دانشگاه نیست. این در حالی است که در برخی از خانواده‌های ایرانی دیده شده است که با وجود بی‌علاقگی و بی‌استعدادی دانش‌آموز به رشته خاصی همچون پزشکی اما خانواده اصرار دارد که فرزند آن‌ها برای چند سال پیاپی پشت کنکور بماند تا بالاخره بتواند شاخ این غول بد قلق را بشکند. در چنین مواردی علاوه بر اینکه داوطلب در چند سال از زندگی خود که می‌توانست در مسیرهای دیگری رشد و شکوفا شود عقب می‌ماند و در صورت عدم موفقیت در آزمون سراسری از نظر روحی نیز آسیب جدی خواهد دید.

 

 

برچسب ها: کنکور

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کنکور سازمان سنجش آزمون گروه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۸۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری آزمون اختصاصی برای ۶۰ داوطلب جامانده از کنکور/ تعداد متقلبان کنکور امسال اعلام شد

خبرگزاری علم و فناوری آنا_ نادیا عابد؛ نوبت اول کنکور سراسری ۱۴۰۳ در روز‌های ششم و هفتم اردیبهشت با رقابت یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در ۵ گروه آزمایشی علوم تجربی، علوم انسانی، علوم ریاضی، هنر و زبان‌های خارجه برگزار شد؛ از این تعداد داوطلب، ۶۷ درصد زن و ۳۷ درصد مرد هستند. 

نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۳ در روز‌های هفتم و هشتم تیر ۱۴۰۳ با رقابت ۹۵۰ هزار داوطلب برگزار خواهد شد.

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم می‌گوید: با برگزاری ۲ نوبت کنکور در سال مقداری از نگرانی‌های داوطلبان و خانواده‌های‌شان برطرف شده است، همچنین نتیجه ۴ نوبت کنکور برای آنها محاسبه خواهد شد و تا دو سال ذخیره می‌شود و می‌توانند بر اساس هر کدام که رتبه بهتر داشتند انتخاب رشته کنند. البته، نمرات تراز می‌شود تا حق داوطلبان ضایع نشود، چون طبیعی است سوالات و شرایط برگزاری کنکور در هر نوبت با نوبت بعدی متفاوت است.

اعلام نتایج اولیه کنکور تا نیمه مرداد 

با اعلام عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور، ۴ آزمون در گروه‌های ریاضی، انسانی، هنر و زبان‌های خارجه نوبت اول کنکور در سلامت کامل برگزار شد و نتایج اولیه نیمه مرداد ۱۴۰۳ اعلام خواهد شد.

سیل؛ مانع حضور ۶۰ داوطلب کنکوری بر سر جلسه آزمون

وی افزود: در شهرستان‌های زیرکوه و حاجی آباد در استان خراسان جنوبی به دلیل سیل بسیار سنگین، متاسفانه حدود ۶۰ نفر از داوطلبان با وجود اینکه ارتش جمهوری اسلامی تمام امکانات خود را برای این امر بسیج کرده بودند، این داوطلبان به آزمون نرسیدند.
 
پورعباس یادآور شد: این نوید را به این گروه از داوطلبان می‌دهم که با هماهنگی دولت، آزمون اختصاصی فرهنگیان برای این گروه را در دو هفته آینده برگزار می‌کنیم. این موضوع به این افراد اطلاع رسانی می‌شود و داوطلبان آمادگی خود را تا دو هفته آینده حفظ کنند. دلیل برگزاری آزمون فرهنگیان برای این گروه این است که آزمون سراسری در تیر برگزار می‌شود، ولی آزمون فرهنگیان تنها در نوبت اردیبهشت برگزار شده است.


 
دستگیری ۴ متقلب کنکور 

رئیس سازمان سنجش درباره آمار تقلب امتحانی در کنکور سراسری ۱۴۰۳ اظهار کرد: در مجموع در چهار آزمونی که برگزار شده است ۴ نفر دستگیر شده اند که نشان می‌دهد مردم و داوطلبان به سنجش اعتماد کردند و دچار وسوسه شبکه‌های متقلب نشده اند.
 
وی افزود: یک نفر در تهران بوده است که در زمان آزمون از دفترچه عکس گرفته است و در عرض چند دقیقه دستگیر شد. دو نفر در استان‌های جنوبی ابزار تقلب داشتند و یک نفر در غرب کشور قصد عکس از دفترچه داشت که دستگیر شدند؛ آمار ۴ نفر در مقابل چند هزار نفر سال‌های گذشته نزدیک صفر است. یکی از این داوطلبان که در دقایق ابتدایی آزمون اقدام به تهیه یک صفحه عکس از دفترچه کرده بود پس از پنج دقیقه دستگیر شد و پس از آن هم سه نفر در دو شهرستان متفاوت ابزار ممنوعه به همراه داشتند که قبل از هرگونه اقدامی و بلافاصله دستگیر شدند و هر چهار نفر به منظور شناسایی سرشبکه‌های مجرم و کلاهبردار تحویل مراجع انتظامی شده‌اند و قطعاً سازمان سنجش آموزش کشور به عنوان شاکی پیگرد قضائی متخلفان را دنبال خواهد کرد.

وی افزود: خوشبختانه آزمون سراسری با تمهیدات اندیشیده شده بدون هرگونه مشکلی در روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت با سلامت کامل برگزار شد.

آمار تخلفان در زمان برگزاری کنکور سال گذشته

همچنین، در ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با حضور در برنامه زنده تلویزیونی اعلام کرد که سوالات کنکور در قرنطینه هستند و تا ساعت ۸ صبح روز کنکور امکان دسترسی به آن‌ها وجود ندارد. اما، عده‌ای اجیر می‌شوند که به محض توزیع سوال در جلسه آزمون، با این ابزار‌های جاسوسی از سوال عکس بگیرند و به بیرون ارسال کنند و در بیرون عده‌ای این سوالات را حل کنند. در سال گذشته، ۳ نفر سه صفحه را عکس گرفتند و در عرض چند دقیقه دستگیر شدند. ممکن است عکسی بیرون بیاید، اما مطلقاً پاسخی به حوزه نمی‌رود. همه دستگاه‌های مخابراتی را پارسال کشف کردیم و امسال هم با دستگاه‌های آشکارساز تمام حوزه‌ها را پوشش می‌دهیم.

هیچ کسی نمی‌تواند سوالات کنکور را لو دهد 

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه روز جمعه ۷ اردیبهشت در حاشیه بازدید از حوزه امتحانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در نوبت اول کنکور سراسری ۱۴۰۳ در جمع خبرنگاران گفت: بازدیدی که از سازمان سنجش و آزمون داشتیم با قاطعیت می‌گوییم که تقلب در کنکور صفر است. هیچ کسی نمی‌تواند سوالات را لو دهد یا سواستفاده کند. به جرئت می‌توان ادعا کرد که عدالت آموزشی در آزمون‌های سراسری رعایت می‌شود.

اعمال ۵۰ درصدی سوابق تحصیلی داوطلبان در کنکور سراسری 

در کنکور سراسری امسال ۵۰ درصد نمره کل نهایی از سابقه تحصیلی و ۵۰ درصد نمره آزمون است. در ۵۰ درصد سابقه تحصیلی هم اگر داوطلب در درسی نمره نداشته باشد باید آن را ترمیم کند. در سال ۱۴۰۴ میزان سابقه تحصیلی ۶۰ درصد و نمره آزمون ۴۰ درصد محاسبه می‌شود. کسی که قصد دارد رشته‌های بدون آزمون را انتخاب کند نیازی به شرکت در آزمون سراسری نداشته است.

افزایش تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون سراسری سال آینده

سید جلال موسوی خطیر در حاشیه بازدید از حوزه آزمون سراسری گروه تجربی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی در صدد حذف آزمون چهار گزینه‌ای و تشریحی کردن آزمون سراسری در سال‌های آینده است، نخستین اقدام برای این منظور را افزایش تاثیر سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در نمرات نهایی اعلام کرد.

 در روز ۵ فروردین ۱۴۰۳، با رصد پلیس فتا ۱۹ هزار نفر کانال‌های مدعی تقلب را ترک کردند.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور به تمام داوطلبان توصیه کرد که حتما این کانال‌ها را تا زمان برگزاری کنکور ترک کنند، زیرا اگر با آشکارساز‌ها متوجه دریافت تجهیزات می‌شدند، حتی اگر از تجهیزات هم استفاده نمی‌کردند به عنوان متخلف شناسایی می‌شدند. 

تجهیزات هندزفری و موبایل واره در قالب تبانی جاسازی شده است

رئیس سازمان سنجش گفت: یک روز قبل از کنکور ۲ کانال بزرگ با ۵۰ هزار دنبال کننده را دستگیر کردند. دلیل اینکه خریداری تجهیزات تخلف محسوب می‌شود این است که تعداد زیادی از داوطلبان رفتند تجهیزات هندزفری و موبایل واره خریده‌اند. این دستگاه‌ها در قالب تبانی خریداری شده و جاسازی شده است. فرد در ابتدایی که وارد حوزه می‌شود، به محض روشن شدن آن توسط دستگاه‌های ما سیگنال‌ها دریافت می‌شود و صورت جلسه می‌شود.

برخی از افراد به دکتر مراجعه کرده‌اند و ابزار‌های جاسوسی برای کنکور را در بدن کار گذاشته‌اند!

وی افزود: حتی قبل از فرآیند آزمون هم اگر داوطلب این ابزار‌ها را داشته باشد متخلف محسوب می‌شود و از آزمون محروم می‌شود. این موبایل واره‌ها ابزار جاسوسی هستند و اگر خریداری شود یعنی شبکه‌ای پشت این موضوع است. موبایل ساده‌ای نیست که بتوان آن را یک تخلف محسوب کرد. بسیاری از این افراد به دکتر مراجعه کرده‌اند و این ابزار‌ها را در بدن کار گذاشته‌اند. فرد پول، رمزارز و ارز پرداخته و این تجهیزات را خریداری کرده است.

 ثبت نام داوطلبان کنکور برای ترمیم نمرات و ایجاد سوابق تحصیلی قرار بود از اول اردیبهشت آغاز شود که به دلیل آماده نبودن مقدمات به تعویق افتاد.

طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش، این فرآیند قرار است از هفته آینده آغاز شود.

آموزش و پرورش اعلام کرده است: با توجه به برگزاری آزمون سراسری در پایان هفته و به منظور حفظ آرامش خاطر داوطلبان‌گرامی، زمان شروع به‌کار سامانه «مشاهده، تایید، ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی» به هفته آینده موکول شد.

آغاز ثبت‌نام ترمیم نمرات و ایجاد سابقه تحصیلی از هفته آینده

در ضمن، با هماهنگی صورت گرفته با سازمان سنجش آموزش کشور، داوطلبانی که در نوبت‌های اول و یا دوم آزمون سراسری سال جاری ثبت نام‌کرده اند، باید از طریق سامانه جامع آزمون سراسری به نشانی my.sanjesh.org، اقدام به ورود از بخش سابقه تحصیلی کنند.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • کلید اولیه نوبت نخست کنکور فردا منتشر می شود/ ۵ روز فرصت اعتراض داوطلبان
  • برگزاری آزمون اختصاصی برای ۶۰ داوطلب جامانده از کنکور/ تعداد متقلبان کنکور امسال اعلام شد
  • تکرار برگزاری آزمون کنکور سراسری برای دانش آموزان مناطق سیل زده
  • برگزاری مجدد کنکور سراسری در مناطق سیل‌زده زیرکوه
  • با تخلفات کنکور امسال بلافاصله برخورد شد
  • برگزاری آزمون کنکور سراسری برای دانش آموزان مناطق سیل زده
  • قدردانی وزیر علوم از دست‌اندرکاران حفظ سلامت کنکور
  • مرحله اول کنکور در مازندران در سلامت کامل برگزار شد
  • رقابت داوطلبان کنکور سراسری ۱۴۰۳ در دانشگاه آزاد اسلامی یزد
  • رقابت ۴۵۰۳۰ داوطلب کرمانی در کنکور سراسری